Spinat tærte er en god, sund, nem og mættede aftensmad – eller frokost! 😉 Det gode ved tærte er, at du også sagtens kan spise det på madpakken dagen efter, selvom den er kold 😛
Antal: 1 stor tærte
Tid: 30 minutter (+30 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Gaffel
- Grøntsags kniv
- Lille skål
- Piskeris
- Stegepande
- Si
- Tærteform
Det skal du bruge:
Tærtedej
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 0,5 dl olivenolie
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
Pssst, du kan også bare købe din grove tærtedej færdig i supermarkedet 😉
Fyld
- 1 pose spinat
- 1 pakke kogte skinkestrimler
- 4 æg
- 2 spsk creme fraiche
- 0,5 tsk salt
- Lidt peber
- 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du:
Tærtedej
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Grahamsmel, hvedemel, olivenolie, vand og salt blandes sammen
- Ælt dejen til du har en ensartet masse
- Smør en tærteform med smør eller olie
- Pres dejen ud i tærteformen
- Stik huller i tærtedejen med en gaffel
- Nu skal tærtedejen forbages i 10 minutter i ovnen – imens kan du lave fyldet
Fyld
- Skyl spinat
- Kom olie på en pande
- Kom spinat på den varme pande
- Damp spinaten til den falder sammen
- Hæld den dampede spinat over i en si, og lad det dryppe af
- Mens spinaten drypper af, piskes æg, creme fraiche, salt og peber sammen
- Når tærten har bagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen
- Fordel nu spinat og skinkestrimler ud på de tærten
- Tilsidst hældes æggeblandingen ud over spinat og skinke
- Bag tærten i ovnen i 20 minutter
Når tærten har bagt i 20 minutter, er den klar til at blive serveret. Server den med en god salat, eller spis den som den er 😀