Stegte ris smager skønt! Og det kan være en god idé at lave, hvis man har rester af ris i køleskabet 🙂
Antal: 4 personer
Tid: 30 minutter
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Skåle
- Wok
- Grydeske
- Urtekniv
- Kødkniv
- Skærebræt til grøntsager og kød
Det skal du bruge:
- 1 løg
- 2 spiske olie
- 1 æg
- 2 spsk soya sauce
- 0,5 tsk sesam olie (du kan bruge almindelig olie)
- 2 kyllingebryst (du kan også bruge noget andet kød)
- 2 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 10 grønne bønner
- 6 dl kogte ris
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Pil skrællen af løget
- Hak løget fint
- Skyl gulerødder, forårsløg og grønne bønner
- Hak det fint
- Bland æg med et par dråber soya sauce og et par dråber sesamolie
- Stil det til side
- Skær kyllingen i små stykker, og stil det til side
- Opvarm 1 spiseske olie i en wok
- Tilsæt løgene
- Steg til løgene er blevet brune (omkring 8 minutter)
- Fjern de brune løg fra wok’en og hæld dem over i en skål
- Tilsæt 0,5 spiske til wok’en
- Hæld æggeblandingen op i wok’en, så det dækker hele fladen
- Når æggene puffer, vænnes det
- Steges 30 sekunder på den anden side
- Tag ægget af og stil det til side på en tallerken
- Skær ægget i små stykker
- Tilsæt nu 0,5 spiseske olie til wok’en
- Steg kyllingen i omkring 8 minutter
- Tilsæt gulerodder og stegte løg
- Steg i 4-5 minutter
- Tilsæt nu de kogte ris, forårsløg og grønne bønner
- Steg yderligere 3-4 minutter
- Tilsæt resten af soya saucen and det hakkede æg
- Steg i 1 minut
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er dine stegte ris klar til at blive spist! Spis dem med soya sauce og/eller sød chili sauce 😛