Det er ved at være rigtig koldt i vejret, og så har man allermest lyst til noget varm mad. Her er tomatsuppen bare god! Den er både sund og nem at lave. Prøv den! 🙂
Antal: Til 4 personer
Tid: 20-30 minutter
Redskaber:
- Stor gryde
- Grydeske
- Hvidløgspresser
- Urtekniv
- Skærebræt
- Deciliterbæger
- Spiske
- Teske
- Stavblender
Det skal du bruge:
- 16 tomater
- 6 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 spsk olie
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 4 tsk paprika
- 1 håndfuld frisk basilikum (kan undlades)
- 3 dl madlavningsfløde
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Skær løg i små tern
- Vask tomaterne
- Skær tomaterne i tern
- Kom olie i en stor gryde
- Tænd for blusset
- Kom nu løg i gryden
- Pres hvidløg ned i gryden
- Svits løg og hvidløg et par minutter
- Tilsæt tomaterne
- Tilsæt salt, peber, paprika og basilikum
- Lad det koge i 5 minutter
- Brug stavblenderen til at blende suppen
- Når tomatsuppen er blendet, tilsættes madlavningsfløde
- Lad tomatsuppen simre i 5-10 minutter
- Smag den til med salt og peber
- Ryd op i køkkenet 😉
Når tomatsuppen er smagt til, er den klar til at blive serveret. Server den med et madbrød, og kom eventuelt en klat creme fraiche på toppen, så den ikke er for varm at spise 🙂