Antal: Til 4 personer | Tid: 30 minutter |
Vietnamesiske pandekager er både nemt, sundt og smager godt. Men udover det, så er det faktisk også ret hyggeligt at lave – det synes vi i hvert fald herhjemme 😉 Man skærer nemlig bare grøntsagerne, og steger kødet, også laver man resten færdigt ved bordet. Her skal man nemlig lave sin egen vietnamesiske pandekage og komme ens yndlings fyld i 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Vietnamesiske pandekager:
Peanutbutter dip:
|
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Skyl agurk, gulerødder, salat, peberfrugt og forårsløg
- Skræl gulerødderne
- Skær agurk, gulerødder og peberfrugt i tynde stave
- Skær forårsløg i små skiver
- Skær salat i mindre stykker
- Kom grøntsagerne op i et fad, eller små skåle
- Halver avocadoen
- Tag stenen ud
- Pil eller skær skrællen af de to halve avocado både
- Skær nu tynde skiver
- Mangoen skal også skæres i skiver
- Kom avocado og mango over på fadet eller i skåle
- Bland peanutbutter, kokosmælk, soya og citronsaft i en lille skål
- Brug et nyt skærebræt til at skære kyllingen i tynde strimler
- Opvarm en stegepande
- Kom evt. lidt olie på
- Kom kyllingen over på stegepanden
- Tilsæt 3 spsk hoisinsauce (det synes jeg i hvert fald smager godt)
- Drys salt ud over kyllingen
- Steg nu kyllingen i 2-3 minutter
- Vend kyllingen
- Steg 2-3 minutter mere
- Kom kyllingen over i en skål for sig
- Fyld et fad med vand, der passer til rispapir pandekagerne
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er dine vietnamesiske pandekager klar til at blive lavet.
Tag en rispapir pandekage og kom det i vand i 10 sekunder.
Når du tager den op og lægger den på din tallerken, bliver den helt blød.
Nu skal du bare komme fyld ind på midten af pandekagen, for så kan den nemlig rulles bagefter.
Når du ruller er det smart at folde enderne op, så alt fyldet ikke ryger ud, når du spiser den:
Når de er foldet, er de klart til at blive spist.
Dyp dem i din hjemmelavede peanutbutter dip, soyasauce eller sød chili sauce.
Det hele smager godt 😀