Mindre børn

BOLT BOLLER

img_2419

Bolt boller! Grove boller der smager skønt. De er især gode nu, når vi går efteråret i møde. En lun bolle på en grå og kedelig dag – det er bare lækkert!  😛

 

Antal: Cirka 12 stykker
Tid:  15 minutter (+ 1 times hævetid og 30 minutters bagetid)

Redskaber:
Stor plastic skål stor skål
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Deciliterbæger deciliter
Teske teske

Spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske

Rene hænder saebe_haender

Viskestykke viskestykke
Bageplade bageplade-30267
Bagepapir FDB-redskaber57

Lille skål hammershoei-skaal-hvid

Pensel 292

 

Det skal du bruge:
5 dl deciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliter lunkent vand vand
50 g gær gær (1 pakke) eller 1 pakke tørgær  

1 tsk teskesalt salt
1 spsk COPENHAGEN-Mat-Spiseskehonning honning
1 dl deciliter solsikkekerner fdb_-solsikkekerner

2 dl deciliterdeciliter havregryn havregryn

2 dl deciliterdeciliter rugmel rugme

2 dl deciliterdeciliterdurummel a

4 dl deciliterdeciliterdeciliterdeciliter hvedemel amo-hvedemel.jpg
1 æg Unknown7eller 1 dl deciliter mælk mælktil pensling
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand ned i den store plastic skål
    img_2365
  3. Tilsæt gæren
    img_2366 img_2367
  4. Rør rundt til gæren er opløst
    img_2368
  5. Tilsæt nu salt, honning, solsikkekerner og havregryn
    img_2369 img_2372
    img_2375img_2377
  6. Tilsæt rugmel, og bland det rundt
    img_2381 img_2382
  7. Tilsæt durum, og bland det rundt
    img_2386 img_2385 img_2388
  8. Tilsæt hvedemel 1 dl ad gangen, og bland det rundt i mellem hver dl
    img_2390 img_2392
  9. Når du ikke kan røre mere med skeen, brug dine rene hænder til at blande
    img_2393
  10. Ælt dejen til al melen er brugt
    img_2396
  11. Fugt nu viskestykket og kom det over skålen
    img_2397
  12. Stil skålen et lunt sted og lad den hæve 1 time
  13. Kom bagepapir på bagepladen
    img_2398
  14. Tænd ovnen på 200 grader
    img_2425
  15. Når dejen har hævet, formes dejen til boller – hvis dejen er klistret kan du enten komme lidt mere mel i, eller bruge en spiseske, som du dypper i vand, til at forme bollerne
    img_2399 img_2401 img_2404
  16. Hvis du har tid, så lad bollerne efterhæve 15 minutter
  17. Når bollerne har efterhævet, pensl dem med æg eller mælk
    img_2405 img_2406 img_2407
  18. Drys eventuelt lidt solsikkekerner på toppen af bollerne
    img_2410 img_2412
  19. Kom nu bollerne ind i den varme ovn
  20. Bollerne skal nu bage i 25-30 minutter
  21. Imens ryddes der op i køkkenet  😆
  22. Når bollerne har bagt i 25-30 minutter, tages de ud – lad dem køle af 🙂
    img_2415

NU er bollerne klar til at blive spist – til morgenmad, til madpakken eller til eftermiddags snack.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.