Morgenmad

GRANOLA MED DADLER

Granola

Denne her granola med dadler er virkelig lækker – især med dadelstykkerne i. Det giver lige lidt ekstra sødme 😉 Det er super nemt at lave og er en favorit til morgenmaden 😀

Tid: 10 minutter (+ 15 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Skål
  • Lille skål
  • Kniv
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Glas med låg
Det skal du bruge:
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 1 dl cashewnødder
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 4 dadler uden sten
  • 2 spsk honning
  • Pssst, du kan bare bruge lige de kerner og/eller nødder du har lyst til.
    Det smager jo bedst, hvis du bruger det du allerbedst kan lide 😉
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  3. Kom havregryn, hørfrø , græskarkerner, sesamfrø, cashewnødder, kanel og vaniljepulver i en skål
  4. Bland det hele godt rundt
  5. Skær dadlerne i mindre stykker
  6. Kom honning i en lille skål
  7. Kom skålen med honning i mikroovnen i 30 sekunder, så det smelter
  8. Hæld nu dadel stykkerne og det smeltede honning ud over granola blandingen
  9. Bland det godt rundt
  10. Kom bagepapir på bagepladen
  11. Fordel granola blandingen ud på bagepapiret
  12. Når ovnen er varm, kommer du det i ovnen i 7 minutter
  13. Imens ryddes op i køkkenet
  14. Efter 7 minutter skal granolaen lige blandes rundt
  15. Giv det 8 minutter mere
  16. Efter de 8 minutter tages granolaen ud af ovnen
  17. Lad det køle af
  18. Kom din granola over i et glas med låg
    Hvis du ikke har et glas med låg, kan du også komme din granola over i almindelige glas og dække det til med sølvpapir eller husholdsningsfilm 🙂

Din lækre granola er nu færdig. Spis den ovenpå din skyr, yoghurt eller ovenpå din havregryn eller bare med mælk – det er så godt 😛

Granola

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.