Knækbrød er bare lækkert nærmest alle tider på dagen! Til morgenmad, som snack både dag og aften eller til madpakken. Spis dem som de er eller kom de yndlings pålæg på 😛
Antal: ca. 20 stykker
Tid: 15 minutter (+15 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Teske
- Stor skål
- Grydeske
- Bageplade
- Bagepapir
- Kagerulle
Det skal du bruge:
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 0,5 dl chiafrø
- 3 dl rugmel (du kan også bruge hvedemel)
- 3 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 dl olivenolie
- 2 dl vand
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Bland sesamfrø, hørfrø, græskarkerner, havregryn, solsikkekerner, hvedemel, salt og bagepulver i en skål
- Tilsæt olie og vand
- Rør det hele godt sammen, så det bliver til en klistret dej
- Del dejen i to
- Læg den ene halvdel på et stykke bagepapir
- Kom et andet stykke bagepapir ovenpå
- Rul ned dejen ud mellem de to stykker bagepapir, til dejen bliver helt flad
- Gør det samme med den anden halvdel
- Skær dejen ud i firkanter (ligesom knækbrød)
- Bag knækbrødene i ca. 15 min (hvis de stadig er lidt bløde efter 15 min, så giv dem lidt mere)
- Lad knækbrødene køle af
- Ryd op i køkkenet 😉
Spis dem med noget ost, marmelade eller andet lækkert!