Morgenmad Til madpakken

KOLDHÆVEDE GROVBOLLER

Koldhævede grovboller

Dejen laves om aftenen, bollerne formes om morgenen – på den måde kan du lave nybagte boller på en travl morgen 😀

Antal: 12-15 boller alt efter størrelse
Tid: 15 minutter (+ 1 nats hævning og 15 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Husholdningsfilm
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hørfrø (eller andre kerner)
  • 2 dl revet gulerødder
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 5 dl hvedemel
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand ned i en skål
  3. Kom gær i
  4. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
  5. Tilsæt revet gulerødder og hørfrø
  6. Tilsæt nu havregryn og rugmel
  7. Bland det hele godt rundt
  8. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen
  9. Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
  10. Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
  11. Stil dejen i køleskabet natten over
  12. Morgenen efter tænder du ovnen max (275 grader) varmluft
  13. Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
    Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former!
  14. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind i ovnen
  15. Skru ned på 225 grader varmluft
  16. Nu skal de bare bage i 15 minutter

Når bollerne har været 15 minutter i ovnen, er de færdige. Lækre sprøde uden på, og luftige, svampede indeni. MUMS! Kom lidt smør og/eller ost på din nybagte bolle – mums! 😛

IMG_5701

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.