Morgenmad Snacks Større børn Til madpakken

KOLDHÆVEDE MORGENBOLLER

IMG_5924

Disse boller skal laves aftenen inden de skal serveres. På den måde spare du tid om morgenen – og desuden bliver bollerne bare lækre og svampede  😀

Antal: 12-15 boller alt efter størrelse
Tid: 15 minutter (+ 1 nats hævning og 25-30 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Husholdningsfilm
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 2 dl revet gulerødder
  • 5-6 dl hvedemel
  • 4 dl grahamsmel
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand ned i en skål
  3. Kom gær i
  4. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
  5. Tilsæt revet gulerødder
  6. Tilsæt hvedemel, rugmel lidt ad gangen – så er det nemmere at røre rundt 🙂
  7. Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
  8. Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
  9. Stil dejen i køleskabet natten over
  10. Morgenen efter tænder du blot ovnen på 200 grader
  11. Form bollerne ved hjælp af en spiseske
    Pssst: dyp skeen i noget vand mellem hver bolle du former.
  12. Når ovnen er varm, bages bollerne i 25-30 minutterne

BUM, så har du boller. Det er simpelthen så nemt, hvis man ikke gider stå og lave boller om morgenen. Lav dejen om aftenen, og bag bollerne om morgenen – smart 😉

2249A096-8ED3-4034-886D-587A310385D3

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.