NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

KOTELETTER I FAD

Antal: 4 personerTid i alt: 50 minutter
Arbejdstid: 20 min

Koteletter i fad er en ret jeg har fået lige siden jeg var lille pige. Og jeg elskede det! Så hver gang min mor laver koteletter i fad, drømmer jeg mig tilbage til dengang jeg var lille 😀 Hvis du ikke har prøvet koteletter i fad, så skal du helt sikkert prøve det – det smager så godt 😛 Og et lille tip, du kan købe marinerede koteletter eller selv marinere dem – det giver en ekstra god smag til retten! 🙂

Redskaber Ingredienser
  • Urtekniv
  • Skærebræt
  • Teske
  • Deciliterbæger
  • 2 stegepander
  • Ovnfast fad
  • Lille skål
  • Lille gryde
Koteletter i fad  
  • 1 stort løg, eller 2 mindre
  • 10 champignoner (1 bakke på 400 g)
  • 4-6 koteletter 
  • 5 dl madlavningsfløde (jeg brugte 4%)
  • 3 teske sennep
  • 1 teske salt
Ris 
  • 4 dl ris
  • 5 dl vand
  • 1 teske salt
 

Sådan gør du

Ris 
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Start med at lave risene, da du kan lave koteletterne i fad, mens risene koger
  3. Kom ris og vand ned i en gryde
  4. Kom gryden på et blus – med låg på
  5. Tænd for varmen
  6. Lad det koge op, og skru straks ned for varmen
  7. Lad nu risene koge 30 minutter ved svag varme
  8. Imens laves koteletter i fad
  9. Når risene kogt, slukker du for varmen og lader risene stå i 5 minutter
Koteletter i fad 
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Skyl grøntsagerne
  4. Hak champignoner og løg i små tern
  5. Steg løg og champignoner til løgene er blevet bløde
  6. Sluk for varmen, og lad dem stå
  7. Steg koteletterne på en anden stegepande, 4 minutter på hver side
  8. Når koteletterne har stegt, kommer du dem ned i det ovnfaste fad
  9. Fordel løg og champignon ud over koteletterne
  10. Bland madlavningsfløde, sennep og salt i en lille skål
  11. Hæld det ud over koteletterne i fad
  12. Kom fadet i ovnen i 15 minutter
  13. Imens ryddes op i køkkenet

Så er dine koteletter i fad klar til servering, som hele familien kan være med til at spise. Velbekommen! 🙂

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.