Til madpakken

PIZZASNEGLE

Pizzasnegle

Pizzasnegle er virkelig et hit i de fleste familier. Det er nemt at lave, smager hammer godt, også er de her grove og mætter derfor godt 🙂 De er helt geniale i madpakken – så det kan være du skal i køkkenet nu, så der er lækkerier til madpakken!

Antal: Cirka 25
Tid:  30 minutter (+ 1 times hævetid og 10-11 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Plasticskål
  • Lille skål
  • Rivejern
  • Grydeske
  • Teske (tsk)
  • Spiskeske (spsk)
  • Deciliterbæger (dl)
  • Fugtigt viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
  • 3 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl olivenolie
  • 4 dl grahamsmel
  • 6 dl hvedemel (måske lidt mere)
Fyld:
  • 1 stor dåse tomatpuré (140 g)
  • 0,5 løg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk ketchup
  • 1 pose revet mozzarella eller cheddar ost
  • 1 pakke skinkestrimler (150 g)
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom den lunkne mælk i en plasticskål
  3. Tilsæt gær i plasticskålen
  4. Når gæren er opløst tilsættes æg, salt, honning og olivenolie
  5. Tilsæt grahamsmel
  6. TIlsæt nu hvedemel lidt ad gangen
  7. Rør i dejen til du kan, herefter bruger du dine rene hænder til at ælte dejen
  8. Hvis dejen klistrer til dine fingre, skal du komme lidt mere mel i
  9. Ælt dejen i 5-10 minutter
  10. Når dejen er æltet, gør du et viskestykke fugtigt, og lægger over skålen med dej i
  11. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted
  12. Imens laves tomatsaucen
  13. Kom tomatpuré i en skål
  14. Riv løget på et rivejern
  15. Kom løget op i skålen med tomatpuré
  16. Tilsæt salt og ketchup
  17. Bland det godt rundt
  18. Stil til side
  19. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  20. Når dejen har hævet deler du dejen i 2 lige stor stykker
  21. Start med at rylle det ene stykke ud til et rektangel (aflang firkant)
    IMG_6213
  22. Fordel halvdelen af tomatsaucen ud på dejen
    IMG_6216
  23. Drys ost og skinke ud over
    IMG_6206
  24. Rul dejen sammen på langs
    IMG_6208
  25. Skær dejen ud i små stykker – cirka 1,5 centimeter tykke stykker
    IMG_6209
  26. Kom bagepapir på en bageplade
    bagepapir
  27. Læg pizzasneglene over på bagepladen
    IMG_6211
  28. Gentag med den anden halvdel af dejen
  29.  Bag først den ene bageplade med pizzasnegle i 10-11 minutter til de gylden brune
  30. Når den første bageplade er færdig, sætter du den næste bageplade i ovnen
  31. Ryd op i køkkenet imens 🙂

Når begge bageplader med pizzasnegle har været i ovnen, skal de køle lidt af inden du spiser dem. Og så har du den lækreste snack som er helt genial i madpakken også! De kan også sagtens fryses ned, så de kan optøs når man ikke lige har tid til at stå og lave pizzasnegle 😉

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.