NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Morgenmad Snacks Til madpakken

GULERODS GROVBOLLER

Mmm, gulerods grovboller! Er der noget bedre om morgenen end at par lune boller? Eller om eftermiddagen efter en lang skoledag? Nej vel.. Så prøv den her opskrift!  🙂

 

Antal: 12-15 boller alt efter størrelse
Tid: 20 minutter (+ 1 times hævetid og 30 minutter bagetid)
I alt omkring 2 timer

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Lille skål
  • Pensel
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 5 dl hvedemel
  • 3 dl rugmel
  • 1 dl græskar kerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl revet gulerod
  • 1 dl mælk til pensling (eller 1 æg)
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld lunken vand ned i en stor skål
  3. Opløs gæren i det lunkne vand
  4. Tilsæt honning, salt og æg
  5. Tilsæt kernerne og revet gulerod
  6. Rør melen i deciliter for deciliter
    IMG_3993
  7. Dejen må gerne være klistret når alt melen er rørt i, så bliver bollerne dejligt svampede  😛
  8. Lad dejen hæve 1 time med et viskestykke over sig
  9. Form dejen til boller ved hjælp af en ske. Dyp skeen i koldt vand mellem hver bolle der formes
  10. Kom bollerne på bageplade med bagepapir
  11. Kom mælk eller æg i en lille skål
  12. Pensl alle bollerne
  13. Sæt bollerne ind i den kolde ovn
  14. Tænd ovnen på 225 grader
  15. Bollerne skal nu bages i 30 min
  16. Lad bollerne køle af
  17. Ryd op i køkkenet i mellem tiden 😉

Spis dem med dit yndlingspålæg, bare som de er eller dyp dem i en lækker pesto 🙂

 

 

 

print

2 Comments

    1. Hej Louise,

      Revet gulerod skal i samtidig med kernerne.
      Godt du er obs 😉 Det får jeg lige rettet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.