NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

CHILI CON CARNE

Antal: 4 portioner Tid: 30 minutter

Chili con carne – det er hurtigt og nemt at lave til aftensmaden! Og har man god tid, kan den stå og simre i flere timer. Så smager den nemlig endnu bedre! 🙂

Redskaber Det skal du bruge 
  • Stor gryde
  • Grydeske
  • Teske (tsk)
  • Spiseske (tsk)
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse chili beans
  • 1 dåse kidney beans
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré (en lille dåse)
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 chili (kan undlades)
  • 1 hvidløg (kan undlades)
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk kanel
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning

    Tilbehør:

  • Ris
  • Brød – find opskriften på et lækkert madbrød her.
  • Fromage frais 

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hak gulerødder, løg, chili og hvidløg i små tern
  3. Varm olien i en stor gryde ved middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  4. Tilsæt de hakkede gulerødder, løg, chili og hvidløg og steg i 2 minutter
  5. Tilsæt nu kødet, spidskommen og kanel og steg til kødet er brunt
  6. Lad det simre 10 minutter ved middelvarme (5 ud af 9 på mit komfur)
  7. Nu tilsættes hakkede tomater og tomatpuré
  8. Smag til med salt og peber
  9. Kidneybønnerne tilsættes som det sidste
  10. Lad din chili con carne simre 5 minutter mere
  11. Hvis der er tid, så lad det stå og simre ved svag varme i 30 minutter. Ellers kan det godt spises med det samme
  12. Server med et godt madbrød eller nogle grovboller og en klat fromage frais
  13. Ryd op i køkkenet 😉

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.