Morgenmad Snacks Til madpakken

GULERODS GROVBOLLER

IMG_4016

Mmm, gulerods grovboller! Er der noget bedre om morgenen end at par lune boller? Eller om eftermiddagen efter en lang skoledag? Nej vel.. Så prøv den her opskrift!  🙂

 

Antal: 12-15 boller alt efter størrelse
Tid: 20 minutter (+ 1 times hævetid og 30 minutter bagetid)
I alt omkring 2 timer

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Lille skål
  • Pensel
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 5 dl hvedemel
  • 3 dl rugmel
  • 1 dl græskar kerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl revet gulerod
  • 1 dl mælk til pensling (eller 1 æg)
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld lunken vand ned i en stor skål
  3. Opløs gæren i det lunkne vand
  4. Tilsæt honning, salt og æg
  5. Tilsæt kernerne og revet gulerod
  6. Rør melen i deciliter for deciliter
    IMG_3993
  7. Dejen må gerne være klistret når alt melen er rørt i, så bliver bollerne dejligt svampede  😛
  8. Lad dejen hæve 1 time med et viskestykke over sig
  9. Form dejen til boller ved hjælp af en ske. Dyp skeen i koldt vand mellem hver bolle der formes
  10. Kom bollerne på bageplade med bagepapir
  11. Kom mælk eller æg i en lille skål
  12. Pensl alle bollerne
  13. Sæt bollerne ind i den kolde ovn
  14. Tænd ovnen på 225 grader
  15. Bollerne skal nu bages i 30 min
  16. Lad bollerne køle af
  17. Ryd op i køkkenet i mellem tiden 😉

Spis dem med dit yndlingspålæg, bare som de er eller dyp dem i en lækker pesto 🙂

 

 

 

print

2 Comments

    1. Hej Louise,

      Revet gulerod skal i samtidig med kernerne.
      Godt du er obs 😉 Det får jeg lige rettet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.