Antal: 1 grydebrød | Arbejdstid: 15 minutter Hæve-/bagetid: 2 timer og 40 minutter |
Jeg har eksperimenteret med det her mega lækre grydebrød. Den her opskrift er virkelig nem – og der kommer det lækreste grydebrød ud af det med den sprødeste skorpe! 😛 Det er helt genialt som tilbehør til diverse retter, som for eksempel chili con carne eller kartoffel/porre suppe – eller bare lige som det er med lidt smør på 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Kom lunken vand ned i en stor plasticskål
- Smuldr gæren ned i det lunkne vand
- Rør rundt til gæren er opløst
- Tilsæt nu hvidtøl
- Tilsæt salt, olivenolie og ølandshvedemel
- Tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt, og rør rundt imens
- Når alt melet er tilsat rører du rundt til der ikke er flere melklumper tilbage. Den vil være tyk og grødet.
- Tag et viskestykke og gør det fugtigt under vandhanen
- Kom det fugtige viskestykke hen over skålen med din dej
- Nu skal brødet hæver 2 timer
- OBS: tænd for din ovn på 250 grader efter 1,5 times hævning, så den når at blive varm
- Imens rydder du op i køkkenet 😉
- Når de 2 timer er gået, smører du din støbejernsgryde med olivenolie
- Hæld din dej over i støbejernsgryden og kom den i ovnen MED låg på (hvis din ovn er blevet 250 grader varm, ellers venter du)
- Nu skal den bage 30 minutter i din ovn med låg på
- Efter 30 minutter tager du låget af din støbejernsgryde, og bager den 10 minutter ekstra – så får du en sprød top 🙂
OBS: Husk at låget er MEGET varmt, og du derfor skal bruge grydelapper, når du tager låget af - Tag brødet ud af ovnen efter de 10 minutter og lade køle lidt af
- Herefter kan du bare vende bunden i vejret på din støbejernsgryde, så faldet brødet ud
Nu er dit grydebrød klar til at blive spist, og er det ikke bare for lækkert? 😀