NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Mindre børn

KLARA KLUK KYLLING NUGGETS

Kyllingenuggets er en klassiker! Her kan alle være med til at vende kyllingen i mel, æg og cornflakes og trylle nogle lækre kylling nuggets frem. De skal prøves 😀

Antal: ca. 30 stk alt efter størrelse
Tid: 30 minutter (15-25 minutters bagetid)

Redskaber:
Deciliterbæger deciliter
Spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske
Teske teske
Rene hænder saebe_haender
3 små skåle hammershoei-skaal-hvidhammershoei-skaal-hvidhammershoei-skaal-hvid
Bageplade bageplade-30267
Bagepapir bagepapir

Det skal du bruge:

3 kyllingebryster fdb-kyllingebrystfdb-kyllingebrystfdb-kyllingebryst
6 dl deciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliter cornflakes

2 æg ægæg

1 dl decilitermel

3 spsk COPENHAGEN-Mat-SpiseskeCOPENHAGEN-Mat-SpiseskeCOPENHAGEN-Mat-Spiseskepaprika paprika

1 tskteske salt salt

0,5 tsk teskepeber peber

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
    200 grader
  3. Kom bagepapir på en bageplade
    bagepapir
  4. Skær kyllingen i mindre stykker
    kyllingebryst
  5. Kom mel, paprika, salt og peber i en skål
    img_4481img_4479img_4480
  6. Bland det
    img_4482
  7. Knus cornflakesene med dine rene hænder i en anden skål
    img_4483 img_4485 img_4486
  8. Kom æg i en tredje skål
    img_4487
  9. Pisk æggene
    img_4488
  10. Vend først kyllingen i mel-blandingen – på begge sider
    img_4491
  11. Vend så kyllingen i æggene
    img_4492 img_4493
  12. Til sidst vendes kyllingen i cornflakesene
    img_4494
  13. Kom kyllingen over på bagepladen med bagepapir
    img_4495
  14. Gør det med alle kyllinge stykkerne
  15. Bag nu alle dine kylling nuggets i 15-25 minutter – alt efter hvor store dine stykker er
    img_4496
  16. Imens ryddes op i køkkenet 😉
  17. Efter 15-25 minutter tages dine kylling nuggets ud

img_4740

Så er dine lækre kyllinge nuggets færdige, og klar til at blive spist. Spis dem til aftensmad med hjemmelavede gulerods fritter og noget ketchup. Du kan også bare spise dem som snack med ketchup eller sursød sauce som dip 😛
Mums, de er gode!

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.