Antal: Til 4 personer | Tid i alt: 45 minutter |
Kyllingenuggets er en klassiker! Her kan alle være med til at vende kyllingen i mel, æg og cornflakes/pankorasp og trylle nogle lækre kylling nuggets frem. De skal prøves 😀 Skulle du være til den helt børnevenlige version med en masse billeder – så tryk her.
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Fritter
Kyllinge nuggets
Dip
|
Sådan gør du
Nuggets
1. Vask hænder
2. Tænd ovnen på 220 grader varmluft
3. Skyl kartoflerne
4. Skær kartoflerne (med skræl) til fritter
5. Kom bagepapir på en bageplade
6. Fordel dine fritter ud på bagepladen med bagepapir
7. Pensl dine fritter med olivenolie
8. Drys salt ud over fritter
9. Vand det hele sammen
10. Bag i ovnen i 20-25 minutter til de gyldne
11. Imens laves kyllinger nuggets og dip
Kyllinge nuggets
1. Skær kyllingen i mindre stykker
2. Kom mel, paprika, salt og peber i en skål
3. Bland det
4. Knus cornflakesene med dine rene hænder i en anden skål
Pssst: du kan også bruge en minihakker. Bruger du banko rasp, skal det bare hældes direkte over i skålen
5. Kom æg i en tredje skål
6. Pisk æggene
7. Vend først kyllingen i mel-blandingen – på begge sider
8. Vend så kyllingen i æggene – på begge sider
9. Til sidst vendes kyllingen i cornflakesene
10. Kom kyllingen over på bagepladen med bagepapir
11. Gør det med alle kyllinge stykkerne
12. Hæld olie i en stegepande til bunden er dækket af olie
13. Opvarm stegepanden til middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
14. Når stegepanden er varm, steges dine kyllinger nuggets 3-4 minutter på hver side til de er gyldne og gennemstegte
Dip
1. Bland barbecue sauce og creme fraiche
2. Ryd op i køkkenet
3. Server nu dine nuggets med fritter og dip 😛
Så er dine lækre kyllinge nuggets færdige, og klar til at blive spist. Du kan erstatte fritterne med hjemmelavede gulerods fritter, tilføje en god salat og lave nogle andre dips: hjemmelavede dips til kyllingenuggets. Du kan også bare spise dem som snack med ketchup eller sursød sauce som dip 😛