Pesto twistere er en god, lækker snack, helt perfekt i madpakken eller til at servere når man skal have gæster. Og så smager de virkelig godt 😀 De kan laves med både grøn og rød pesto.
Antal: Cirka 15 pesto twistere
Tid: 20 minutter (1 times hævetid og 10-12 minutters bagetid)
Redskaber:
- Plastic skål
- Grydeske
- Deciliterbæger (dl)
- Teske (tsk)
- Bageplade
- Bagepapir
- Fugtigt viskestykke
Det skal du bruge:
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 spsk olivenolie
- 5 dl speltmel
- 2 dl rugmel, grahamsmel, fuldkornsmel eller andet groft mel
- 1 dl hørfrø
- 1 tsk salt
- 1 lille glas pesto – rød eller grøn. Eller lav den selv.
Find opskriften på rød pesto her og grøn pesto her
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom gær og lunken vand i en skål
- Rør rundt til gæren er opløst
- Tilsæt olie, rugmel, hørfrø og salt
- Rør det hele godt rundt
- Tilsæt nu speltmel lidt ad gangen til dejen ikke klistrer længere.
- Når dejen ikke klistrer længere, æltes dejen
- Når dejen har æltet, stilles den et lunt sted i 1 times tid med et fugtigt viskestykke over sig (så klæber dejen sig ikke fast)
- Efter dejen har hævet 1 time, trilles cirka 15 små boller ud af dejen
- Kom lidt mel ud på køkkebordet
- Pres hver bolle lange og flade
- Brug en teske til at smøre pesto ud på dejen
- Nu skal den aflange dejen snurres rundt og rundt
- Når du har snurret nok gange, kommer det til at se ud som billedet her
- Fortsæt til alle bollerne er blevet til pesto twistere 😀
- Kom bagepapir på en bageplade, og kom pesto twisterne herover
- Du kan eventuelt drysse lidt salt ud over dem
- Bag nu pesto twisterne i 10-12 minutter i den varme ovn
- Imens ryddes op i køkkenet 😉
Nu er dine lækre pesto twistere færdige og klar til at blive spist som lækker snack, eller til at blive taget med i madpakken 😛