Steak salat er nemt, sundt og virkelig lækkert – i hvert fald hvis man kan lide oksekød 😀 Du kan både lave det til aftensmad, men også frokost, og servere det med noget lækkert brød 😛
Tid: 20 minutter
Redskaber:
- Urtekniv
- Skærebræt
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Stor skål
- Stegepande
- Paletkniv
Det skal du bruge:
- 1 pose spinat
- 1 flanksteak
- 1 bakke cherrytomater (250 g)
- 2 dl salatost
- 0,5 løg
- 1 spsk olie
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peber
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Skyl spinat og cherrytomater
- Kom det skyllede op i en skål
- Halver cherrytomaterne og kom op i skålen med spinat
- Pil skrællen af løget
- Skær løget i skiver
- Varm olie op på en stegepande
- Kom løg skiverne på stegepanden
- Steg til løgene er blevet brunlige
Pssst: løgene kan også sagtens spises rå, hvis man hellere vil det 🙂 - Kom de stegte løg op i skålen med spinat og tomat
- Tilsæt salatost
- Bland det hele godt
- Steg flanksteaken 4-5 minutter på hver side
- Drys salt og peber ud over
- Når din flanksteak har stegt 4-5 minutter på hver side, skæres den ud i tynde skiver
- Læg flanksteak skiverne uven på salaten
- Ryd op i køkkenet 🙂
Nu er din steak salat klar til at blive spist. Vi plejer at spise den som hovedret herhjemme, men man kan også sagtens spise den som tilbehør. 😛
Spis den med et lækkert grovbrød.