Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/juniorkokkeriet.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/juniorkokkeriet.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Mindre børn

GRISLING GROVBRØD

grovbrød

Girsling grovbrød er lækkert brød, som giver god energi og smager skønt! Det er dejligt nemt at lave, og kan bruges til mange ting: Som tilbehør til din aftensmad, som sandwichbrød eller bare som det er  😎

 

Antal: 1 brød
Tid:  15-20 minutter (+ 1 times hævning og 15 minutters bagetid)

Redskaber:
Deciliterbæger deciliter

Spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske

Teske teske
 Stor skål images-2
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Rene hænder saebe_haender
Et fugtigt viskestykke large_6139360667513936066759-2
Bagepapir FDB-redskaber57
Bageplade bageplade-30267

Det skal du bruge:
1 pakke gær (50 g) gæreller 1 brev tørgær (11 g)
5 dl
  deciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliter lunkent vand 870p
1 spsk COPENHAGEN-Mat-Spiseske 
honning honning
1 tsk
teskesalt salt
3
dl deciliterdeciliterdeciliter rugmel rugme
1 dl deciliter havregryn 368aaedfcaa54fd3a2fd2f6d9ffdb22b

5 dl deciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliter hvedemel amo-hvedemel.jpg
1 æg Unknown7til pensling – du kan også bruge mælk
1 spsk COPENHAGEN-Mat-Spiseskesesam sesam-1(eller solsikkekerne, græskarkerner eller lignende) 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld vand ned i skålen
    img_4555
  3. Kom gær ned i en skålen med vand
    img_4560
  4. Rør rundt med grydeskeen til gæren er opløst
    img_4563
  5. Kom honning og salt ned i skålen
    img_4567img_4564
  6. Kom hvedemel ned i skålen lidt efter lidt
    img_4569img_4570
  7. Kom rugmel ned i skålen og rør rundt
    img_4573img_4575
  8. Kom havregryn ned i skålen og rør rundt
    img_4577
  9. Når du ikke kan røre med grydeskeen længere, så brug dine rene hænder til at ælte dejen
    img_2393
  10. Når det hele er blandet godt sammen, stiller du dejen til hævning 1 time under et fugtigt viskestykke
    img_4580
  11. I mellemtiden kan du rydde op i køkkenet 😉
  12. Når dejen har hævet tænder du ovnen på 200 grader
    img_2425
  13. Kom et stykke bagepapir på bagepladen
    img_4682
  14. Hæld nu dejen ned på bagepapiret
    img_4582
  15. Form dejen til et brød – du må helt selv bestemme hvilken form dit brød skal have
    img_4583
  16. Pensl dit brød med æg eller mælk
    img_4584img_4585
  17. Drys nu sesam på dit brød
    img_4587
  18. Lad brødet hæve igen 15 minutter
    img_4588
  19. Kom brødet i ovnen i 30 minutter
  20. Ryd op i køkkenet 😉

grovbrød
Nu kan du servere dit brød evt. med pesto, eller som tilbehør til din chili con carne eller Peter Pedal pastasalat 

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.