Aftensmad

SQUASH PIZZA

Squash pizza

Squash pizza er virkelig lækkert. Der er bare kommet en masse squash i pizzabunden – og man kan faktisk slet ikke smage det 😛 Min pizzadej stod i køleskabet 3-4 timer, fordi jeg lavede den i weekenden. Så det havde jeg tid til. Men har man ikke tid til det, kan man bare komme 25 g gær i, og så lade den stå og hæve et lunt sted i en times tid 🙂

Antal: 2 pizzaer
Tid:  20 minutter (+ 3-4 timers hævetid og cirka 15 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Skål
  • Grydeske
  • Skærebræt
  • Grøntsagskniv
  • (Mandolinjern)
  • 2 bageplader
  • Bagepapir
Det skal du bruge: 
Pizzadej:
  • 20 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl grahamsmel
  • 5 dl speltmel
  • 3 dl revet squash
Topping:
  • 1 dl flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk tørret oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 pose mozzarella
  • 1 bagekartoffel
  • 4 skiver serrano
  • Evt. lidt chiliflager, hvis man kan lide det lidt stærkt 😉
    Psssst: man kan helt selv bestemme hvad man vil have på sin pizza.
    Du kan komme skinke, pepperoni, salat, kylling eller noget helt femte på – kun fantasien sætter grænser 😀
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom lunkent vand og gær i en skål
  3. Rør rundt til gæren er opløst
  4. Tilsæt salt og revet squash
  5. Bland det sammen
  6. Tilsæt nu grahamsmel og halvdelen af speltmelen
  7. Rør det godt rundt
  8. Tilsæt nu det sidste speltmel
  9. Rør rundt
  10. Nu skulle dejen gerne være som en meget tyk grød
    IMG_6849
  11. Sæt nu dejen i køleskabet i 3-4 timer
  12. Efter 3-4 timer tages dejen ud af køleskabet
  13. Kom bagepapir på 2 bageplader
  14. Kom halvdelen af dejen på den ene bageplade, og den anden halvdel på den anden
  15. Vask hænder
  16. Brug dine rene hænder til at presse dejen ud enten til en rund eller firkantet pizza
    IMG_6850
  17. Bland flåede tomater, tomatpuré, oregano og salt
  18. Fordel tomatsaucen ud på de to pizzabunde
  19. Drys nu mozzarella ost på de to pizzabundne
  20. Skyl bagekartoflen
  21. Skær den i tynde skiver (brug eventuelt et mandolinjern)
  22. Fordel de tynde skiver kartoffel på pizzaerne
  23. Kom serranoskinke oven på kartoffelskiverne på en af pizzaerne
    IMG_6853IMG_6855
  24. Kom nu den ene af pizzaerne i den varme ovn
  25. Den skal nu være i ovnen i 15-17 minutter til bunden er lysebrun i kanterne
  26. Når den første pizza har været i ovnen, kommes den anden ind
  27. Giv også den 15-17 minutter i ovnen
  28. Imens ryddes op i køkkenet 🙂

Dine pizzaer er klar til at blive spist. Du kan lave hjemmelavet pesto til og komme ud over pizzaen, og skære salat og spise sammen med – det smager også godt 😛
Og resterne kan du tage med i madpakken imorgen. Dét er en god frokost 😀

IMG_6858

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.