Garfields Græske kyllingespyd er nemt og lækkert! De kan spises til aftensmad, og du kan tage dem med i madpakken. De mætter godt, og smager skønt 😀
Antal: 10 kyllingespyd
Tid: 15 minutter (+ 20-25 minutters bagetid)
Redskaber:
Deciliterbæger
Deciliterbæger
Teske
Spiske
Skærebræt
Urteknit
Plastic skål
Grydeske
10 træspyd
Fad, som træspydende kan ligge i
Bageplade
Bagepapir
Det skal du bruge:
1 pakke hakket kyllingekød (400 g)
2 æg
1 rødløg
1 dl fetaost (salatost)
1 dl soltørret tomat
1 spsk tørret oregano
1 dl havregryn
1 tsk salt
0,5 tsk peber
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Læg træspydende i vand
- Hak de soltørrede tomater
- Kom dem i en stor plastic skål
- Pil rødløget
- Hak rødløget i små tern
- Kom det hakkede rødløg i skålen med soltørrede tomater
- Tilsæt hakket kyllingkød
- Tilsæt æg, oregano, feta og havregryn
- Bland det hele godt rundt med en grydeske
- Form lange frikadeller ud af farsen med dine rene hænder
- Stik et træspyd i enden af den lange frikadelle
- Læg dem på en bageplade
- Når al farsen er brugt, kommer du kyllingespydene i ovnen i 20-25 minutter (jo større dine kyllingespyd er, jo længere tid skal de have)
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er dine kyllingespyd færdige.
Server dem med græsk salat, tzatziki og noget groft brød 😛