Hercules helstegt kylling giver gode mulder! Der er nemlig proteiner i kyllingen, og gode kulhydrater i kartoflerne, som gør dig dejlig mæt 😛 Og det gode er, at den her ret er virkelig nem at lave! Den skal nærmest kun passe sig selv 😀
Antal: 4 personer
Tid: 15 minutter (+ 60 minutter i ovnen)
Redskaber:
Urtekniv
Skærebræt
Ovnfast fad
Teske
Det skal du bruge:
1 hel kylling (du kan evt købe marineret kylling)
1 hel kylling (du kan evt købe marineret kylling)
1 bakke Nye Samsø Kartofler (eller 3-4 spisekartofler)
1 stort løg (eller 2 små)
2 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk peber
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl kartoflerne
- Skær kartoflerne i mindre stykker
- Kom kartoffel stykkerne op i et ovnfast fad
- Pil løget
- Skær løget i mindre stykker
- Kom løg stykkerne op i det ovnfaste fad med kartoffel stykkerne
- Drys 1 tsk salt og 0,5 tsk peber ud over, og bland
- Kom nu den hele kylling ovenpå kartofler og løg (her er brugt marineret kylling)
- Drys resten af saltet og peber over kyllingen
- Kom nu det ovnfaste fad i den varme ovn
- Det skal nu have 60 minutter
- Efter de 60 minutter tages den helstegte kylling ud af ovnen
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG – BRUG GRYDELAPPER!
Når din kylling har været 60 minutter i ovnen er din ret klar til at blive spist.
Kartofler med løg og helstegt kylling 😛
Du kan eventuelt servere retten med tzatziki, hjemmebagt grisling grovbrød og en god salat 🙂