Antal: 12-15 boller | Tid: 30 minutter |
Gulerods grovboller er en kombination af mine koldhævede morgenboller og koldhævede grovboller, og derfor er de bare et hit. Herhjemme elsker vi nemlig både kernerne, men også gulerødderne 😉
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom det lunkne vand ned i en skål
- Kom gær i
- Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
- Tilsæt revet gulerødder, hørfrø, chiafrø og havregryn
- Tilsæt nu rugmel
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt speltmel lidt ad gangen
- Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
OBS! Er dejen ikke som tyk grød, skal du komme lidt mere mel i – ellers bliver bollerne helt flade 😉 - Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
- Stil dejen i køleskabet natten over
Næste morgen
- Morgenen efter tænder du ovnen til max (275 grader) varmluft
- Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver bolle du former! - Når ovnen er varm, sættes bollerne ind i ovnen
- Skru ned på 225 grader varmluft
- Nu skal de bare bage i 15 minutter
Gulerods grovbollerne er klar til at blive spist til morgenmad, eller pakkes til madpakken, som sandwich brød eller spises til suppen om aftenen 😀
Spis dem lune med lidt smør og et stykke ost – det er bare godt 😀