Aftensmad Til madpakken

FLADBRØD

Fladbrød

Fladbrød er helt perfekt til aftensmad. Men det er også rigtig godt i madpakken 🙂 Det tager ikke ret lang tid at lave, og så smager det bare rigtig godt 😀

Antal: 4 fladbrød
Tid: 15 minutter (+15 minutters stegning)

Redskaber:
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Skål
  • Rene hænder
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Kagerulle
Det skal du bruge:
  • 3 dl hvedemel
  • 1,5 dl fuldkorns hvedemel (rugmel og grahamsmel kan også bruges)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie + 0,5 tsk olie til stegning
  • 1,5 dl mælk
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom hvedemel og fuldkorns hvedemel i en skål
  3. Tilsæt salt, olivenolie og mælk
  4. Brug dine rene hænder til at ælte dejen til en fast masse
    IMG_5456
  5. Del nu dejen i 4 lige store boller
  6. Brug en kagerulle til at rulle hver af de 4 boller ud til et fladbrød
    IMG_5461
  7. Opvarm en pande med olie på medium varme
  8. Steg nu det første fladbrød i 2-3 minutter på hver side
  9. Kom det færdige fladbrød over på en tallerken
  10. Kom sølvpapir over så de ikke bliver kolde
  11. Gentag med de 3 andre fladbrød

Nu kan dine fladbrød spises med tzatziki og noget kylling, oksekød eller noget helt tredje.
Du kan også sagtens tage dem med i madpakken 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.