Snurre Snups sød kartoffel-fladbrød er nogle lækre, sunde fladbrød. De mætter godt og kan bruges til mange forskellige ting: Spis dem til en lækker dip, eller brug dem som madpandekager til noget lækker salat og kød 😛
Antal: Cirka 10 små fladbrød
Tid: 30 minutter (+ 15-20 minutters kogetid )
Stegepande
Bagerulle
Paletkniv
Tallerken
Det skal du bruge:
2 mellemstore søde kartofler (500 g)
1,5 dl grahamsmel (du kan også bruge fuldkorns hvedemel eller rugmel)
2 dl hvedemel
1 tsk salt
Vand
- Vask hænder
- Skræl de søde kartofler
- Skær de søde kartofler ud i mindre stykker
- Kom de søde kartofler ned i en gryde
- Hæld vand i gryden til det dækker de søde kartofler
- Kom låg på gryden
- Kom gryden på et blus og tænd for varmen
- Når vandet koger, skrues ned for varmen
- Nu skal det stå i 10-15 minutter (jo større dine sød kartoffel stykker er, jo længere tid skal det koge)
Tip: For at tjekke om de har kogt længe nok, så brug en gaffel til at stikke i de søde kartoffel stykker. Hvis gaflen går lige igennem, har de fået nok 🙂 - Hæld vandet fra ved at hælde kartoffel stykkerne ned i en si
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND!
- Kom de søde kartoffel stykker tilbage i gryden igen bagefter
- Brug nu en stavblender til at blende de søde kartofler
- Tilsæt grahamsmel
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt nu hvedemel og salt
- Bland det hele godt rundt
- Strø lidt mel ud på et skærebræt (Gør dette hver gang, du laver et nyt fladbrød)
- Tag en klat dej med en spiseske hen på bordet
- Strø en teske mel over den
- Brug dine rene hænder til at trykke dejen ud til et fladbrød
De må gerne være lidt tykke, ellers kan de godt gå nemt i stykker
- Læg dit færdige fladbrød på et stykke bagepapir
- Gentag til der ikke er mere dej
- Opvarm en stegepande
- Når stegepanden er varm, kommer du fladbrødet over på panden
- Steg 2 minutter på hver side
Brug en paletkniv til at vende fladbrødene med
- Kom den over på en tallerken
- Gentag til alle fladbrødene er stegt
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu kan du spise dine sød kartoffel fladbrød. Spis dem som de er, tag dem med på madpakke eller server dem med en lækker dip: pesto, hummus , guacamole, tzatziki eller noget helt andet 😀
Får du ikke spist dem allesammen, kan du sagtens komme dem i køleskabet og varme dem op i mikroovnen i et minut, når de skal spises 😛