Aftensmad Mindre børn

SNURRE SNUPS SØD KARTOFFEL-FLADBRØD

Fladbrød

Snurre Snups sød kartoffel-fladbrød er nogle lækre, sunde fladbrød. De mætter godt og kan bruges til mange forskellige ting: Spis dem til en lækker dip, eller brug dem som madpandekager til noget lækker salat og kød 😛

Antal: Cirka 10 små fladbrød
Tid: 30 minutter (+ 15-20 minutters kogetid )

Redskaber:
Skærebræt Skærebræt
Urtekniv raadvad-urtekniv-12-cm
Kartoffelskræller Kartoffelskræller-2
Gryde gryde-4-2liter
Si si
Stavblender small electric blender on white
Deciliterbæger deciliter
Teske teske
Spiskeske COPENHAGEN-Mat-Spiseske
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Rene hænder rene hænder
Bagepapir bagepapir

Stegepande scanpan-classic-stegepande-o28-cm

Bagerulle bagerulle

Paletkniv Palet

Tallerkentallerken

Det skal du bruge:

  mellemstore søde kartofler (500 g)

1,5 dl deciliterdecilitergrahamsmel grahamsmel-web(du kan også bruge fuldkorns hvedemel eller rugmel)

2 dl deciliterhvedemel amo-hvedemel.jpg

1 tsk teskesalt salt

Vand vand

 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder  IMG_6384 IMG_6385 IMG_6386 IMG_6387 IMG_6388
  2. Skræl Kartoffelskræller-2 de søde kartofler
    IMG_6345IMG_6346
  3. Skær raadvad-urtekniv-12-cmde søde kartofler ud i mindre stykker
    IMG_6347 IMG_6348
  4. Kom de søde kartofler ned i en gryde gryde-4-2liter
    IMG_6349
  5. Hæld vand i gryden til det dækker de søde kartofler
    IMG_6351
  6. Kom låg på gryden
    IMG_6352
  7. Kom gryden på et blus og tænd for varmen
  8. Når vandet koger, skrues ned for varmen
    IMG_6353
  9. Nu skal det stå i 10-15 minutter (jo større dine sød kartoffel stykker er, jo længere tid skal det koge)
    IMG_6354
    Tip: For at tjekke om de har kogt længe nok, så brug en gaffel COPENHAGEN-Mat-Frokost-forret-gaffeltil at stikke i de søde kartoffel stykker. Hvis gaflen går lige igennem, har de fået nok 🙂
  10. Hæld vandet fra ved at hælde kartoffel stykkerne ned i en si si
    PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND!
    IMG_6357IMG_6359
  11. Kom de søde kartoffel stykker tilbage i gryden igen bagefter
    IMG_6361
  12. Brug nu en stavblender small electric blender on white til at blende de søde kartofler
    IMG_6362IMG_6363
  13. Tilsæt grahamsmel
    IMG_6364
  14. Bland det hele godt rundt
    IMG_6366
  15. Tilsæt nu hvedemel og salt
    IMG_6367 IMG_6368
  16. Bland det hele godt rundt
    IMG_6370
  17. Strø lidt mel ud på et skærebræt (Gør dette hver gang, du laver et nyt fladbrød)
    IMG_6372
  18. Tag en klat dej med en spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske hen på bordet
    IMG_6373
  19. Strø en teske teskemel over den
    IMG_6374
  20. Brug dine rene hænder til at trykke dejen ud til et fladbrød
    De må gerne være lidt tykke, ellers kan de godt gå nemt i stykker
    IMG_6377      IMG_6383
  21. Læg dit færdige fladbrød på et stykke bagepapir bagepapir

    IMG_6379

  22. Gentag til der ikke er mere dej
  23. Opvarm en stegepande scanpan-classic-stegepande-o28-cm
  24. Når stegepanden er varm, kommer du fladbrødet over på panden
    IMG_6378
  25. Steg 2 minutter på hver side
    Brug en paletkniv Palettil at vende fladbrødene med
    IMG_6380IMG_6381
  26. Kom den over på en tallerken tallerken
    IMG_6382
  27. Gentag til alle fladbrødene er stegt
  28. Ryd op i køkkenet 😉

IMG_6384

Nu kan du spise dine sød kartoffel fladbrød. Spis dem som de er, tag dem med på madpakke eller server dem med en lækker dip: pesto, hummus , guacamole, tzatziki eller noget helt andet 😀

Får du ikke spist dem allesammen, kan du sagtens komme dem i køleskabet og varme dem op i mikroovnen i et minut, når de skal spises 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.